Kaartjes

Betaling aan boord

Aan boord van de veerpont kunt u op verschillende manieren betalen. U kunt in niet-coronatijden bij de schipper contant en liefst gepast afrekenen. U ontvangt van de schipper dan een kaartje voor de overtocht.

In coronatijden kan om fysiek contact tussen de schippers en passagiers zoveel mogelijk te beperken, niet meer bij de schipper afgerekend worden. U kunt nog wel voor de overtocht betalen door – liefst gepast – het te betalen bedrag in een geldkistje te doen (€ 0,80 enkeltje voor voetgangers; € 1,20 enkeltje voor fietsers). Ook is digitaal betalen mogelijk met QR-scan en de bankierenapp op uw smartphone (toeslag op het kaartje € 0,10). U ontvangt in coronatijden geen kaartje van de schipper.

Betaling abonnementen

U betaalt het abonnement via de website www.vrevia.nl. Het abonnement is direct geldig nadat de betaling heeft plaatsgevonden.

Pasje

Het Vrevia-pasje kunt u na betaling digitaal op de smartphone zetten!
Gebruikers van een iPhone maken hiervoor gebruik van de standaard geïnstalleerde app Wallet. Androidgebruikers kunnen gebruikmaken van Passwallet of een vergelijkbare app. Deze kunt u downloaden via de app store.
Een internetverbinding of data-abonnement is niet nodig voor het gebruik van de digipas.

Scholierenabonnement

Het scholierenabonnement is jaarlijks vanaf 1 augustus weer aan te vragen. De betaling geschiedt via de website (zie link hierboven). Tussentijds aangevraagde abonnementen zijn ook alleen de rest van het schooljaar geldig!

De eerste weken van het schooljaar kunnen alle scholieren het pontje uitproberen. Voor 15 september verwachten we alle betalingen binnen te hebben. De aanvrager krijgt na aanmelding per mail een digipas toegestuurd waarmee de scholier op de pont kan aantonen betalend abonnee te zijn. Daarnaast krijgt iedere scholier een  sticker met barcode voor op de fiets. Deze kan door de schipper gecontroleerd worden. Als laatste redmiddel (mobiel leeg, geleende fiets) is er een lijst aan boord met betalende abonnees. De scholier moet dan wel met een ID-kaart zijn/haar identiteit kunnen aantonen.

4 Foto bij kaartjes ipv de eerste
Vrevia-02-1024x1024

Tarieven en abonnementen

ProductTarief
Fietskaartje enkele reis€ 1,20
Voetgangerskaartje enkele reis€ 0,80
10-rittenkaart fietser€ 8,00
10-rittenkaart voetganger€ 6,00
Maandkaart fietser€ 22,50
Jaarabonnement voetganger€ 60,00
Jaarabonnement fietser€ 195,00
Jaarabonnement scholier, alleen geldig doordeweeks en buiten de schoolvakanties€ 40,00